Esthetiek

Home » Esthetiek

Esthetische behandelingen

Bij onze tandartsenpraktijk in Utrecht kunnen onze patiënten ook voor cosmetische behandelingen terecht. Wij werken met de merken Restylane® en Azzalure® (Botox®). Hiermee kunnen we zowel de esthetische als de cosmetische aspecten van het gelaat optimaliseren.

De cosmetische behandelingen zijn simpele ingrepen met een enorm effect. Net als bij de cosmetische tandheelkunde zijn het vaak de verfijnde onzichtbare aanpassingen die het verschil maken. Onze tandartsen zijn als geen ander bekend met gelaatsspieren en het geven van injecties in de gezichtsspieren.

U kunt bij de tandartspraktijk in Utrecht terecht voor de behandeling van:

 • Fronsrimpels
 • Zorgrimpels
 • Kraaienpootjes
 • Vermoeide ogen
 • Wangen (volume geven)
 • Neus- en lippenplooi
 • Mimiekrimpels
 • Lipcontour
 • Lachrimpels
 • Afhangende mondhoeken
 • Lippen (vergroting)

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak voor een consult bij uw tandarts in Utrecht. Tijdens het consult adviseren wij u over de mogelijkheden met Restylane® fillers en Azzalure® (botox). Wij kunnen u meteen een prijsopgave geven en indien gewenst kunnen we meteen een afspraak inplannen voor een behandeling.

Heeft u al vaker cosmetische behandelingen gehad en/of weet u zelf wat uw wensen zijn, dan kunt u tijdens de halfjaarlijkse controle uw wensen kenbaar maken. Maak meteen een afspraak of neem contact met Tandarts In je element in Utrecht op voor meer informatie.

Fillers en Botox®

Tandartsenpraktijk in je element in Utrecht maakt bij de cosmetische behandelingen gebruik van Restylane® en Azzalure® (Botox®). Hieronder leggen wij de werking van beide producten uit.

Restylane®

Restylane® is een natuurlijke hyaluronzuur filler om het volume van de huid te herstellen, bijvoorbeeld op plaatsen waar rimpels zijn of waar het gezicht is ingevallen. Het kan worden toegepast op verschillende plaatsen in het gezicht, zoals bij de neus- en mondlijnen, bij het opvullen van wangen, bij het voller maken van lippen of bij het helpen liften van oogleden.

Hyaluronzuur is een substantie die van nature al in ons lichaam voorkomt om de huid volume te geven. Dat hyaluronzuur trekt water aan en verbindt zich ermee, terwijl de huid wordt aangezet om zelf collageen te produceren, zodat het gezicht voller wordt. Het resultaat houdt meestal zes tot twaalf maanden aan, maar soms ook langer. Na de behandeling kan de huid een beetje gezwollen zijn op de plaatsen waar geïnjecteerd is. Dit verdwijnt meestal na één tot maximaal drie dagen.

injeelement-injectables-resylane-voor-na-foto

Azzalure® (Botox®)

Azzalure® (Botox®) is een FDA goedgekeurd natuurlijke proteïne, dat de gelaatsspieren verslapt door de zenuwimpulsen naar de gelaatsspieren te blokkeren. Rimpels, fronslijnen, kraaienpootjes of rimpeltjes rondom de mond worden namelijk veroorzaakt door de dagelijkse aanspanning van onze gezichtsspieren. Dat is dus elke keer als we lachen of fronsen.

Met een paar kleine injecties ontspannen de bovenliggende spieren die de huid doen samentrekken. Vanaf het moment dat de spieren in ruststand zijn, kan de huid zich weer herstellen van de rimpel. De huid wordt zachter en het gezicht ziet er minder gespannen of vermoeid uit. Het duurt ongeveer een week voordat het resultaat van de behandeling zichtbaar is en dit blijft ongeveer vier tot zes maanden aan. Na de behandeling kunt u meteen weer uw dagelijkse activiteiten oppakken.

Meer informatie vindt u op de website van Restylane.