Gebitsrestauratie

Home » Gebitsrestauratie

Mogelijkheden van gebitsrestauratie

Tandartsenpraktijk in je element in Utrecht verzorgt gehele of gedeeltelijke gebitsrestauratie. Tanden kunnen beschadigd zijn na een ongeval, ziekte of verminderde aandacht. Ook kan het zijn dat sommige tanden of kiezen nooit zijn doorgekomen. Een slecht gebit zorgt vaak voor veel ongemak en een verminderd zelfvertrouwen. Gelukkig hebben wij de oplossing in onze tandartsenpraktijk in Utrecht: gebitsrestauratie!

Bij gebitsrestauratie herstellen wij afzonderlijke tanden en kiezen (gebitselementen) met vullingen, stiften, kronen en facings. Bij caviteiten (gaatjes) gebruiken wij tandkleurige vulmaterialen (composiet), zodat uw tanden en kiezen na het restaureren er natuurlijk uitzien.

Composiet vs amalgaam

Het is ook mogelijk om metalen vullingen (amalgaam) te laten vervangen door composiet. De voorkeur van composiet boven amalgaam is de weefselvriendelijkheid en fraaie esthetiek met een goede levensduur. Het valt niet eens op dat u een vulling heeft!

Gevoeligheid na behandeling met composiet

Na het leggen van een composietvulling kan u een tijdje last hebben van wat koud en warm gevoeligheid. Deze gevoeligheid is kortdurend en zal in de regel in de loop van de tijd verminderen.

Mocht het onverhoopt zo zijn dat de gevoeligheid toeneemt of overgaat in spontane pijnscheuten en/of een kloppende pijn van het gebitselement, neemt u dan contact op met onze tandartspraktijk in Utrecht.