Tandenknarsen en kaakklemmen

Home » Tandenknarsen en kaakklemmen

Behandelingen van tandenknarsen en/of kaakklemmen met Botox®

Wordt u beperkt in het dagelijks leven, omdat u moeite heeft met praten, kauwen of gapen? Deze problemen kunnen ontstaan door overbelasting van uw kauwspieren en/of uw kaakgewrichten.

Tandenknarsen en kaakklemmen kunnen problemen opleveren, zoals gebitsslijtage, breuk van vullingen, vergroting van de kauwspieren, hoofdpijn en de volgende kaakklachten:

  • pijnlijke of vermoeide kauwspieren
  • pijnlijke of ontstoken kaakgewrichten
  • beperkte of scheve mondopening
  • kaak uit de kom bij het gapen
  • kaakgewricht geluiden (kaakknappen of schurende geluiden)

Zo weet u dat u knarst
Als uw kiezen of kauwspieren pijnlijk worden, weet u dat u knarst. Maar ook uw partner kan u er op attenderen, omdat tandenknarsen vaak met veel kabaal gepaard gaat en uw partner daar ’s nachts van wakker kan worden. Daarnaast kunnen wij het signaleren, door abnormale slijtage van uw gebit.

De oplossing: splinttherapie of een Botox® behandeling

Bij Tandartsenpraktijk in je element in Utrecht hebben we oplossingen tegen tandenknarsen en kaakklemmen.

Het is mogelijk om een splint (uitneembare plaat) te vervaardigen. Deze draagt u ’s nachts. Het doel is om het knarsen en klemmen te verminderen en om uw gebit te beschermen.

Tevens is het mogelijk om te behandelen met Botox® injecties. Hierdoor kunnen de kauwspieren en kaakgewrichten zich ontspannen. Dit kan als positief gevolg hebben dat er een vermindering van de klachten optreedt of dat het tandenknarsen en de kaakklemmen geheel stoppen!

De benodigde hoeveelheid Botox® is afhankelijk van de ernst van de klachten, de spierdikte en van het aantal spieren dat behandeld dient te worden.Een behandeling duurt gemiddeld 15 minuten. De duur van het resultaat van de Botox® behandeling is per persoon verschillend, maar in de meeste gevallen houdt het enkele maanden aan. Voor een optimaal resultaat zou u de behandeling in het begin enkele malen moeten herhalen met tussenpozen van ongeveer drie tot vier maanden.

Meer informatie of direct een afspraak maken?